Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rattfull provkörare åkte vilse

Bil anmäldes stulen när en onykter provkörare åkte vilse.

Annons

En polisman på väg till jobbet i Norrtälje larmade på måndagseftermiddagen sina kollegor sedan han sett en bilist köra märkligt i Åkersberga på väg mot väg 276 och Norrtälje.

Bilisten stoppades och då föraren kunde misstänkas både för rattfylleri och narkotikabrott fick han följa med till polisstationen i Täby för kroppsbesiktning.

- När sedan kollegan var på väg hem från jobbet senare på kvällen mötte han samma bil igen, säger Mikael Södergren, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen.

Denna gång vinglade föraren fram och tillbaka på väg 276 närmare Norrtälje. Bilen han färdades i hade nu anmälts stulen och mannen stoppades på nytt. Denna gång beslutade åklagare att mannen skulle anhållas för bilstöld.

- Det visade sig senare att mannen inte hade stulit bilen, utan mer lånat den för att provköra, men kört vilse och inte hittat tillbaka i sin berusning, säger Mikael Södergren.

Mannen, som fick tillbringa natten i en arrestcell, är känd av polis sedan tidigare. Han är dock inte hemmahörande i Roslagen.