Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättegång inledd för knivhugg i huvud

På onsdagen inleddes rättegången mot den man i 20-årsåldern som är åtalad för att ha knivhuggit en något yngre kamrat i huvudet i somras. Hugget var så kraftigt att kniven trängde in cirka sju centimeter i pojkens huvud och fastnade.

Mannen har erkänt brottet men hävdar fortfarande att han inte minns vad han har gjort.

När han på morgonen leddes in i handfängsel genom entrén till tingsrätten, ledsagad av två väktare, väcktes starka känslor bland familj, anhöriga och de många vänner till både brottsoffret och den åtalade som redan var på plats.

Rättegången inleddes med att kammaråklagare Jenny H Karlsson gick igenom åtalet och en redogörelse över vad hon, utifrån vittnesmål och teknisk bevisning, menar har hänt. Hon började med att påtala att det är ett under att pojken överlevde knivhugget. 

- Att han sitter här i dag är ett mirakel, sade Jenny H Karlsson som kommer att yrka på att mannen ska dömas till ett längre fängelsestraff för mordförsök.

Varken den åtalade eller brottsoffret minns själva knivhugget men båda är eniga om att det måste ha varit den åtalade mannen som har gjort det. Mannen har också erkänt men yrkade under rättegången, genom sin advokat, att brottet istället ska bedömas som misshandel.

- Jag erkände för att jag förstår att det är jag som har gjort det. Det måste ju ha varit jag. Det är en känsla jag har i kroppen. Men jag har inget minne av det, sade mannen som svar på åklagarens frågor.