Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallytjejerna som vågar utmana

Det är en enkel,snabb och spännande sport. Nu i helgen har alla intresserade möjlighet att prova på. Då koras roslagens bästa tjej team och par i en uthållighetstävling för bilar på Ticksta motorstadion.

 – Vi kommer att erbjuda en fartfylld upplevelse på Mors dag, lovar Hasse Söderström, tävlingsgeneral för Krutcupen.

Motortjejerna Gunilla Lundin, Sandra Levin och Sussie Levin är laddade inför helgens tävlingar. De är överens om att denna tävlingsform passar de allra flesta med ett genuint intresse för motorsport och snabba bilar.

– Det är en rolig och snäll sport med mycket liten skaderisk. Även om det är svårt att hålla igen och man känner att hornen växer ut i pannan när man kör sida vid sida. Vi tävlar på en publikvänlig bana där det är lätt att få kontakt med både de tävlande och teamen, säger Sandra Levin, 18, från Ortala utanför Älmsta.

Hon går sista året på bygg- och anläggningsutbildningen på Rodengymnasiet och har redan tävlat i två år. Intresset för motorsport har följt henne sen hon var barn. Kanske inte så konstigt med tanke på att både pappa Anders Holgersson, mamma Sussie och två av hennes äldre syskon har tävlingsbanan och garaget där de tar hand om sina ögonstenar som sitt andra hem.

– Vi har fin gemenskap både på och utanför banan. Och det är inga problem att umgås över generationsgränserna. Fast visst vore det önskvärt med fler tjejer. Många är rädda för att det skulle vara en mansdominerad värld. Men alla har lika goda förutsättningar att delta, menar Sandra.

– Det är roligt att se hur mycket en bil tål. Samtidigt som man får chansen att leka av sig, kan man hela tiden tänja gränserna. Det är något som alla borde prova på, säger Gunilla, som kört tävlingsbil i drygt ett år.