Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallyskola "för alla" startar på Ticksta Motorstadion

På söndag är det premiär för Stockholm Rally School – ”en ny rallyskola för alla” på Ticksta Motorstadion i Rö.

Annons

Rallyskolan är ett nystartat projekt ”där målet är att ge fler möjlighet att utan förkunskaper kunna få prova rally och lära sig grunderna för att i förlängningen kunna skapa flera nya rallyförare.”

Utbildningen genomförs i olika steg, allt i från grundläggande körtekniker till körning på riktiga rallysträckor. Och såväl unga som gamla är välkomna att delta.

– Med den här satsningen så gör vi det enkelt – alla som vill kan prova på och få lära sig köra, säger instruktören Annie Seel i ett pressmeddelande.

Seel har kört Dakarrallyt på motorcykel fem gånger och är instruktör tillsammans med Jonna Eson Brådhe, 20-årig rallyförare från Stockholm. Med i rallyskolan är även Krutcupens arrangör Hasse Söderström.

Söndagens premiär är en så kallad nybörjarkurs steg 1. Samma kurs hålls även i augusti, och i september genomförs en steg 2-kurs. Planer finns även på en steg 3-kurs.

– 15 har anmält sig till söndagens premiär, vi hade inte räknat med så många, säger Jonna Eson Brådhe.

– Fortsätter intresset att vara stort är det mycket möjligt att det blir fler kurser än de vi har planerat in i nuläget. 15 stycken är ungefär vad vi klarar av att ha per kurs. Vi har bara fyra bilar.

Mer information om rallyskolan finns på: stockholmrallyschool.com.