Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy Högström tvåa i EVB-cupen – Behåller ledningen i sprintcupen med två tävlingar kvar

MK Rimos Tommy Högström håller ledningen i östra sprintcupen. Detta efter en andraplats i trakterna av Viksta i helgen. Efter två åk ledde Högström, men han passerades i den tredje omgången av Films SK:s Pontus Westman.

Annons
Tommy Högström i sin Opel Corsa. Foto: Privat

Det blev Jan Wikström, Skutskär, som vann rallytävlingen EVB-sprinten, som på söndagen arrangerades av Rasbo MK i trakterna av Viksta. Wikström var trea inför det sista åket, det tredje, då han slog till med en kanontid och vann såväl klassen 4WD som totalt. Därmed ökade han ledningen i sprintcupen före Stig Andervang, Almunge, som slutade tvåa i helgen.

I den tvåhjulsdrivna klassen hade Rimos stjärna Tommy Högström kört till sig en ledning efter två åk, emn i det sista var tiodelen på Films Pontus Westman som tog klassegern efter ett kanonåk. Högström har dock ett grepp om klassen i sprintcupen totalt, där han med sina 49 poäng är nio före tvåan Jonas Björnvad, Mälaröarna (40) och Pontus Westman på tredje plats har 36.

Bland bilar till och med år 1981 blev det Rasbos Dick Larsson som vann före Films Fredrik Kindberg. I och med att klassledare i sprintcupen, Lars Davidsson, Enköping, körde av vägen och kraschade bilen rejält i sitt första åk, inte fick någon poäng från tävlingen, är Dick Larsson nu bara en poäng efter honom på andraplatsen.

Två deltävlingar återstår i den Öppna Östra Sprintcupen.

Söndag den 9 september kör Mälaröarnas MK ABT-sprinten och sedan avslutas cupen med MK Rimos Fönstersprinten den 23 september.

Annons