Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rådmansö vassast i svårspelat derby

Det var inte särskilt välspelat eller vackert när Hallsta IK tog emot Rådmansö SK i sin hemmapremiär i division 5. Men så var det också ett derby, och säsongens första match på naturgräs.
 
Premiär för Coachen 3/5 kl 19! Bygg ditt lokala fotbollslag här!

Hallstavik. Nykomlingarna Hallsta IK mot en av seriefavoriterna i division 5 södra Uppland, Rådmansö SK.

Ett derby med två lag som kan varandra sedan gammalt, med flera spelare som lirat ihop. Som med Rådmansös Kevin Edvardsson.

– Jag har alltid spelat för Hallsta. Så det kändes annorlunda att spela mot dem nu. Men det är kul att testa något nytt och det känns som att Rådmansö satsar lite mer än Hallsta, säger Kevin Edvardsson.

Klarblå himmel och strålande sol över Hallsta IP inramade derbyt men några vårkänslor infann sig inte under matchen. Att det var naturgräs-premiär för båda lagen var påtagligt. Mycket långbollar och få passningar på fötterna.

– Det var ingen som riktigt vågade rulla bollen längs marken i dag, konstaterade Edvardsson.

Hallstas tränare Hans Andersson hade samma åsikt.

– Vi har tränat på konstgräs hela försäsongen och det tar lite tid innan man hittar rätt på planen. Det var derbystämning i dag och det blev inte särskilt välspelat utan mer kamp.

Hallsta stod upp bra hela vägen men det var gästerna som drog det längsta strået. Rådmansö kunde till slut vinna med 3-1, efter 0-0 i paus.

– Vi spelade efter deras villkor i första halvlek och flera av spelarna var inte riktigt på hugget. I andra halvlek spelar vi upp oss och är noggrannare med passningarna. Vi kan bättre än så här men det är starkt att vinna när man inte gör en av sina bättre matcher, säger Rådmansös tränare Patric Mattsson.

Hallsta var nära att kvittera vid 1-2 underläge med fem minuter kvar, men duktige Fredrik Blomberg i Rådmansö-målet stod i vägen. Andreas Ländin brände en straff i första halvlek men revanscherade sig i andra med 1-0 målet. Han var mer lättad än nöjd efteråt.

– Vi kommer inte upp i vår normala standard och det var första matchen på gräs. Fredde räddade oss på slutet i dag och vi hade tur som vann, säger Andreas Ländin.

Hans Andersson såg en del ljuspunkter trots förlusten.

– Vi gör en bra prestation i dag och det var spelmässigt jämnt. Jag hade gjort en del ändringar efter senast och det är klart stabilare bakåt med tre centrala i mitten. Med lite mer flyt så hade vi fått med oss minst en poäng.

Och hur gick det då Edvardsson, som spelade hela matchen på innermittfältet mot sitt gamla gäng?

– Jag fick ett knä på låret precis i början och det gjorde ju sitt. Det var inte en av mina bästa matcher men det gick okej. Jag har kommit jättebra in i truppen och trivs bra i Rådmansö.