Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rådmansö – rena rama ”värstinggänget”

Nytt för i år i NT-coachen är minuspoäng för röda och gula kort. Ett lag som utmärkt sig på den fronten i säsongsinledningen är Rådmansö. Laget har fått 22 gula och tre röda kort på fyra matcher. Även Mikael Swahn i BKV Norrtälje har "syndat", två röda kort på två matcher.

Annons

En varning ger tre minuspoäng i NT-coachen, en utvisning tio minuspoäng. Om man som NT-coach valt spelare i Rådmansö är man förmodligen väl medveten om detta.

Lagets facit efter fyra matcher: 22 gula och 3 röda kort. Ytterbacken Kim Åkerlund är en av ”syndarna”, han har fått tre gula kort i tre olika matcher och var avstängd senast i derbyt mot Hallsta.

– Anledningen till varningarna är att jag egentligen är en hockeyspelare (i Rimbo) och ingen fotbollsspelare. Jag spelar tufft och halvfult emellanåt, säger Åkerlund.

Varför har ni som lag dragit på er så många varningar och utvisningar på så få matcher?– Vi har mött tre tippade topplag och det har varit tuffa matcher. Motståndarna har varit lite bättre och då gäller det att spela på gränsen för att få lagen ur balans. Sedan har vi blivit lite frustrerade och så har det blivit varningar och utvisningar.

Åkerlund tror dock att det kommer att lugna ned sig på varnings- och utvisningsfronten framöver. Men han rekommenderar NT-coacherna att inte plocka ut honom i sina lag.

– Det ska de inte göra (skratt). Men det finns många bra spelare i Rådmansö som kommer göra många mål. Andreas Ländin och Engin Kaya bland andra.

– Däremot tror jag att André Nilsson (3 gula, 1 rött kort) får fler varningar och utvisningar framöver.

Ni möter Södra Trögd borta på söndag, fortsätter varningarna och utvisningarna att hagla då?– Jag tror inte det. Det har varit lite väl många nu i början, men gula kort tillhör spelet.

Du då, avstängd senast men tillbaka nu. Håller du dig undan domaren mot Södra Trögd?– Jag ska försöka undvika domaren (skratt), men jag kan inte garantera något.

Mikael Swahn i BKV Norrtälje har också dragit på sig domarnas ögon under säsongsinledningen. Mittbacken har blivit utvisad i två raka matcher. De röda korten räknas dock inte med i NT-coachen. Utvisningarna har kommit i division 6-matcher med BKV Norrtälje 2 och BKV-spelarna får bara poäng i division 2.

Men med tanke på att Swahn nu är kvitt sin fotskada och aktuell för spel i division 2 till helgen kan det vara på sin plats att NT-coacherna får reda om 34-årige Swahn blivit en buse på äldre dagar.

– Jag hoppas inte det, det var värre förr. Mycket värre. Det är rätt stor skillnad på domarna i division 2 och 6. Det här var mina första röda kort på två eller tre säsonger, i fjol fick jag två gula kort på 21 matcher, säger Swahn.

Trots utvisningarna har ändå Swahn dragit nytta av spelet i division 6.

– Vi mötte Roslagsbro i en av matcherna och då passade jag på att scouta några spelare till mitt lag i NT-coachen. Nu har jag bytt in Roslagsbrospelarna Christoffer Lundqvist och Marcus Björklund i mitt lag.

Vågar NT-coacherna ta ut dig i sina lag med tanke på dina nya meriter?– Det ska inte vara någon fara. Det är bättre domare i division 2 än i division 6.

BKV-backen är nu avstängd en match i division 6, men inte i division 2. En tävlingskommitté ska besluta om det andra röda kortet, rapporterat som grovt, ska leda till en längre avstängning som gäller i bägge serierna.