Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädda Förskolan Vega

Vi är föräldrar till tre barn som går på Förskolan Vega. Nu har vi fått reda på att denna fantastiska förskola riskerar att stängas. När vi flyttade våra två första barn från Förskolan Grind till Vega märkte vi en betydande förbättring i vår autistiska dotters relationer med både barn och lärare.

Vi har också tillsammans med barnsköterskorna på BVC och BUP Kärnan sett hur hon har överkommit många svårigheter tack vare förskolans aktiviteter och intensiva pedagogiska verksamhet. Omgivningen som lärarna har skapat är mycket bekväm, väl strukturerad och anpassad till alla barn som går på förskolan. Mellan våra barn och personalen har det bildats en mycket djup relation och de trivs mycket bra tillsammans.

Vi kommer ihåg att när vi skolade in våra barn på Vega Förskola sades det att i framtiden skulle personalen och barnen tillsammans flytta till nya lokaler, men vi blev nyligen informerade om att planerna nu ändrats och att förskolan kan komma att stängas. Detta är oacceptabelt! Våra barn är vår framtid och hur ska vi kunna skapa ett framtida starkt, säkert och solidariskt samhälle om vi inte lyckas ge dem kontinuitet, säkerhet och stabilitet?

Vi föräldrar, tillsammans med våra barns lärare, har i uppgift att garantera en trygg uppväxt genom att hjälpa våra barn, inte destabilisera deras unga sinnen med förändringar som kommer från ett kapitalistiskt vinsttänkande. Vi känner inte helt och fullt till skälen till en eventuell nedstängning av Vega förskola, men vi kan tänka oss att med allt nybygge har vissa tillstånd givits utan tanke på våra barn.

Om detta skulle stämma, vore det extremt oansvarigt! Politiken och beslut om vår framtid måste utgå från medborgarnas bästa, inte främja vissa byggföretag. I vår fina kommun har vi idag ett utmärkt skolsystem som förbereder våra barn och ungdomar för en lovande framtid; ska vi nu förstöra detta utmärkta system som har sin grund just i förskolan? Vi har också noterat att balansen mellan privata och kommunala förskolor väger mer åt det privata hållet med 41 privata mot 39 kommunala förskolor. Om ni fortgår med denna skamliga nedstängning av en utmärkt kommunal förskola såsom Vega, kommer de kommunala förskolorna minskas till 38 och dessutom planerar ni att öppna fler privata förskolor i Norrtälje. Vad är anledningen?

Vi hoppas verkligen att ni kommer att ta ett klokt beslut och låta vår omtyckta Vega Förskola vara öppen, om inte kommer vi föräldrar ingripa för att försvara våra barns förskoleverksamhet och tillsammans med personalen på Vega organisera en protest mot ett politiskt destruktivt och oansvarigt avgörande som går emot alla värden som utgör grunden i det svenska välfärdssamhället!

Thomas Lo Monaco, Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel