Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Racingess gav handfasta tips

Att vara duktig på att meka är en sak. Men det gäller att skaffa sig kunskaper i basämnena också. Det var Mikael Kågereds budskap när han i går besökte eleverna på fordonsprogrammet.

Mikael Kågered från Linköping är regerande Europamästaren i dragracingens top fuel-klass. Han brukar också åka runt bland skolorna för att prata racing och lära eleverna att praktiskt hantera olika verktyg.

–Jag har flera mekaniker i teamet som har gått på fordonsgymnasium, säger Mikael Kågered som brukar vara en flitig gäst på de olika fordonsprogrammen runt om i landet.

Mikael Kågered har ofta ett dragplåster med sig i form av en bil. I går visade han upp teamets bil som rattas av Andreas Ahlberg i klassen V8 Thunder car.

Förutom fakta om

bilarna och olika övningar bjöd racingstjärnan även på ett tips inför framtiden.

– Meka med bilar kan alla, men det är jätteviktigt att kunna matte, svenska och engelska också. I vårt team pratar vi bara engelska och alla facktermer och uppgifter om tekniken är på engelska, säger han.

En som kan tänka sig en framtid i racingvärlden är Charles Richt. Redan i dag är han med och hjälper ett mindre dragracingteam.

– Men det finns massor kvar att lära, säger han.