Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Promenadseger för BKV Norrtälje

Slog Karlberg med 5-0 hemma på IP.

Gästande Karlberg kom till start med endast två spelare på bänken. Varav en var reservmålvakt. Någonting som BKV ville dra nytta av.

- Tanken var att trötta ut dom, och det gjorde vi ganska bra vill jag säga, säger BKVs tränare Peter Hautalahti.

BKV dominerade hela matchen, från start till slutsignalen ljöd. Men det var inte något vidare skönspel från BKV-spelarnas sida. Bollarna flög flera meter över målet när chanserna kom. Och de var många.

- Att komma till match och veta att vi möter ett lag som inte gör så mycket motstånd och vara favorittippade är svårt. Det kräver mycket från spelarna att de ska prestera och då kan det bli fel, säger Hautalahti.

Det tog BKV 40 minuter innan Simon Sellin stänkte in 1-0. Sen rullade det på. 2-0 kom redan två minuter senare med samma målskytt. Och med en 2-0 ledning gick de även till pausvila.

- Jag sa till spelarna att 3-0 måste komma direkt. Annars så kan de göra 2-1 och få upp kämparglöden igen. Medan ett tredje mål från oss kan göra att de tappar viljan och motivationen och viker ner sig, säger Hautalahti.

Men det dröjde till den 67:e matchminuten innan 3-0 kom. Målskytt Andreas Bellander.

- Det var skönt att få trycka in bollen till slut. För jag hade brände en hel del chanser. Jag borde ha koncentrerat mig mer i mina avslut. Men det var en riktigt rolig match att spela anfallare på. Motståndet gjorde så vi fick många ytor och det blev mycket fotbollspel för oss, säger Andreas Bellander.

Efter ett inlägg av nyförvärvet Joel Nystrand nickade Tom Stahre snyggt in 4-0 i mål. Ett mål som rev av många applåder på läktaren.  I slutminuten blev Kim Askebris fälld i straffområdet och domaren blåste straff. Andreas Bellander tog på sig straffen och bredsidade lätt in 5-0 i mål. Det blev också slutresultatet och BKV befäster därmed sin andraplats i serien.

Division 2 norra Svealand

BKV Norrtälje - Karlberg 5-0 (2-0)

Målskyttar BKV: Simon Sellin 2, Andreas Bellander 2, Tom Stahre.