Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prolympias framtid i Norrtälje avgörs på möte

Prolympias långtgående planer på att starta idrottsskola i Norrtälje håller på att bli verklighet. I dag öppnar Prolympia upp för intresseanmälningar och den 17:e februari kallar skolföretaget till ett stormöte i Norrtälje Sportcentrum.

Prolympia har löst lokalfrågan och i augusti hoppas man öppna friskola med idrottsprofil för kommunens högstadieelever.

Många av Roslagens föreningar är med på tåget och nu återstår det att se hur intresset är bland ungdomar och föräldrar.

– Jag hoppas verkligen att kommunens föräldrar förstår vilka enorma möjligheter skolan kan ge deras barn. Det vore roligt om vi kan ro det här i land, det är hög tid att Norrtälje får en skola som satsar på idrott och rörelse, säger Tobias Lindström som är en av initiativtagarna till projektet.

Den 17:e februari kallar

skolföretaget till stormöte. Inbjudan går ut till alla föräldrar i kommunen med barn i berörda årskullar. Det handlar om elever födda 2000, 2001 och 2002.

– Det blir två sittningar på Sportcentrum och under kvällen kommer Prolympia ingående att presentera sitt koncept och skolans lokaler.

Stormötet den 17 februari blir avgörande för Prolympias vara eller icke vara i Norrtälje.

– Så kan man sammanfatta det. För att starta skolan behövs kring 100 intresseanmälningar. säger Lindström.

Elva lokala föreningar

Föreningar i Norrtälje kommun som i nuläget vill samarbeta med Prolympia vid en etablering:

BKV Norrtälje, Rimbo HK, Norrtälje IK, HK Ceres, Rånäs 4H, IBK Roslagen, Mevalin, Norrtälje Gymnastikförening, Norrtälje Simklubb, Norrtälje Tennisklubb, Roslagens Alpina Klubb.