Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prolympia nära lösa lokalfrågan i Norrtälje

Prolympias planer på att starta en idrottsskola i Norrtälje kan bli verklighet. Nu är företaget nära att lösa lokalfrågan och siktet är inställt på skolstart i augusti i år.

Annons

Tobias Lindström, sportchef i BKV Norrtälje, och Simon Rasmussen, Rånäs ¤4H, tog initiativet till att starta en idrottskola i Norrtälje för närmare två år sedan. Och nu är det nära.

Lokalfrågan som gått i stå ser ut att få en lösning, berättar Ralf Lilja som är vd på friskoleföretaget Prolympia.

– Efter att vi fått godkänt av skolinspektionen har lokalfrågan varit en flaskhals. Men nu har vi blivit erbjudna en lokal på 2 000 kvadratmeter som jag och projektgruppen för föreningarna tror på. Det ser positivt ut.

Lokalen ligger bakom Hotell Roslagen vid Stockholmsvägen och närheten till Norrtälje Sportcentrum är en av fördelarna.

– Nu handlar det för oss om att få ihop planlösningen. Vi har ombyggnader och småjusteringar vi behöver få till, allt måste vara hundraprocentigt, säger Lilja.

Därefter väntar avgörandet för Prolympias vara eller icke vara i Norrtälje. Skolan för årskurs 7-9 startar i augusti om elevunderlaget är tillräckligt stort.

– Om en eller två veckor när det är klart med lokalen kan vi börja förbereda för stormöte i Norrtälje. Föreningarna får sammankalla samtliga medlemmar och sedan presenterar vi vårt koncept och lokalen för föräldrar och elever.

– Får vi samma respons som tidigare så tecknar vi kontrakt med fastighetsägaren och påbörjar ombyggnaden. Den kan då vara klar i juni och eleverna kan börja i fräscha lokaler i augusti.

Prolympia har krav på minst 104 elever till skolstart.

– Det är för att säkerställa kvalitet och hållbarhet, det är svårt att få behöriga lärare med färre elever än hundra. För att vi ska etablera oss på en ort måste efterfrågan finnas där från kommun, föreningsliv och elever.

– I det här fallet har föreningslivet i Norrtälje initierat skolan och vårt arbete sker i samsyn med kommunen.