Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Projektledare rasar mot husförsäljning

Kommunen har sålt ”Gula villan ” i Hallstavik till en privatperson. Huset var tänkt att vara hjärtat i det planerade äventyrslandet Vilda Östern. – Det är ett sabotage mot hela projektet, säger Håkan Jonsson, projektledare för Vilda Östern.

Annons

När utomhusbadet i Hallstavik byggdes togs det samtidigt ett politiskt beslut att fastigheten intill badet skulle säljas. I höstas gavs också uppdraget till en mäklare att genomföra försäljningen. Något som fick de drivande bakom projektet Vilda Östern att reagera då fastigheten ligger på marken där det tänkta äventyrslandet är planerat.

Håkan Jonsson, som i höstas blev projektledare för Vilda Östern säger att han blivit lovad av kommunstyrelsens ordförande Kjell Jansson att kommunen skulle dra tillbaka försäljningen.

Så sent som för ett par veckor sedan skickade också projektgruppen in en skrivelse till kommunstyrelsen där de berättade om bakgrunden till projektet och också formellt begärde att kommunen bland annat skulle upplåta nödvändig mark och byggnader för att genomföra projektet.

– Kjell och jag har haft en uppgörelse om att kommunen skulle avvakta en försäljning, säger Håkan Jonsson som kallar Kjell Jansson agerande för ”omoraliskt”.

Kjell Jansson har viss förståelse för projektgruppens besvikelse.

– Men då Hallstaviksnätverket sagt att det inte är något projekt under dem tycker jag att vi kan sälja. Dessutom har företrädare för Vilda Östern varit med i anbudsgivningen men dragit sig ur, säger han.

Projektgruppens förhoppning om att kommunen skulle upplåta mark och byggnader och förbinda sig att investera i bland annat vatten- och avlopp kräver ett helt annan politisk beredning, enligt Peter Elenfalk, fastighetschef på Norrtälje kommun.

– Vilda Österns upplägg har ändrats över tiden, men nu är saken överspelad eftersom fastigheten är såld, säger han.

Försäljningen var i måndags uppe på ett styrgrup psmöte med Hallstaviksnätverket som då beslutade att inte ha någon åsikt om vem som köper villan så länge den säljs med nuvarande detaljplan som säger att huset inte får användas som privatbostad.

Hotellägaren Joakim Langer som i somras lanserade idén om ett äventyrsland och camping i Hallstavik är besviken efter beskedet.

– Jag har lagt ned ett enormt engagemang och 75 000 kronor ur egen ficka och just nu känns det väldigt tungt. Jag tycker fortfarande att det är en kanonidé.

Projektledaren Håkan Jonsson har inte heller gett upp hoppet om ett Vilda Östern även om försäljningen satt käppar i hjulet.

– Det här var spiken i kistan, men vi får försöka dra ut den spiken.