Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Professor berättar hur vår mat mår

Professorn och författaren Per Jensen berättar i kväll på sportcentrum om sin syn på djurens tillvaro. Mötet anordnas av Anette Gustawson och börjar klockan 18.00.

Annons

Bonden och lobbyisten Anette Gustawson, Roslagsbro har bjudit in djuretologen, författaren och professorn vid SLU, Per Jensen, till ett öppet möte på Sportcentrum i Norrtälje i kväll.

Per Jensen ska ge sin syn på frågor som hur ser det egentligen ut i djurhållningen och hur djuren mår i lantbruket, på djurparker eller i försöksdjursanläggningarna?

Per Jensen, som till vardags leder en forskargrupp som är inriktad på att förstå effekterna av att djur blir husdjur, påpekar att vi äter mer och mer kött, samtidigt som priset på det sjunker år efter år i reala belopp. De som betalar priset är, enligt honom, utan tvivel djuren själva.

– Men vi vet mycket om de behov som grisar, höns och kor har, så varför kan vi inte anpassa vår matproduktion efter den biologiska kunskapen, skriver han på sin hemsida.

Mötet börjar klockan 18.00 i kväll.