Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Rimbo-Edsbro på Hemlig resa

Annons

Onsdagen den 13 juni kör Lill-Anders Karlsson med Fridströms buss 50 förväntansfulla PRO-are ut på en hemlig resa. Redan i Rimbo sätter Lill-Anders myror i våra huvuden. Skall vi höger i korsningen eller västerut eller blir det rakt fram?

Efter några vändor i Rimbo, bär det av mot Hallstavik och kustvägen till Harg och Gimo. Lill-Anders känner Upplands vägnät och bebyggelse som sin egen ficka och guidar oss elegant med berättelser från både forntid och nutid.

På slingrande småvägar genom skog, mark och bruksorter, kommer vi fram till första hemliga målet – Jularbomuseet Rasten i Alunda. Här har museets ägare – Håkan Pettersson – inrett ett härligt museum, med saker som han har samlat på sedan unga år, om Calle Jularbos innehållsrika liv och karriär. Självklart är dragspelsmusiken med som den röda tråden under Håkans medryckande berättande. Bra att vi efteråt får egen tid att strosa runt i museet.

Bussen rullar så vidare mot Strömsbergs Bruk, där vi får lunch. Här hittar vi också vårt sista hemliga resmål – Nostalgimuseet i Domarbo. Ett eldorado för alla smakriktningar och åldrar. Här finns allt från veteranbilar, cyklar, radioapparater, handelsbod med försäljning av loppisprylar och diverse lösgodis.

Resans hemlighet kan sammanfattas med NOSTALGI! Ett stort plus naturligtvis för skönt resväder, en säker och småklurig chaufför och en reseledare med förmåga att samla ihop oss alla och ta oss med till fina resmål.

Medresenärerna Inger och Ann-Sofi

Annons