Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Privat aktör kan ta över förskola i Rimbo

Nytt hopp för verksamheten som enligt ett tidigare beslut ska vara ute ur lokalerna vid årsskiftet.

I februari tog barn- och skolnämnden beslut att stänga förskolan Vallby hage i Rimbo. Till grund för beslutet ligger att det finns för många förskoleplatser i Rimbo. Vallby hage ska vara ute ur lokalerna vid årsskiftet.

Nu har en privat utförare, TP Förskolor AB i Täby, ansökt hos Norrtälje kommun om att få ta över verksamheten. TP Förskolor ingår i en koncern där huvudägaren är Atvexa AB. Det bolaget äger också Montessoriskolan i Norrtälje AB samt Montessoriförskolan Amorinen AB.

TP Förskolor driver 24 skolor i Täby, Vallentuna och Sollentuna och har drivit förskolor under 15 år. Företaget har skrivit avtal med fastighetsbolaget Riflex i Rimbo som tidigare hyrt ut till kommunen.

Verksamheten planeras att starta med 18 barn för att sedan växa och maximalt kunna bestå av två avdelningar med sammanlagt 38 barn.