Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Presskonferens med det nya partiet

Roslagens oberoende parti siktar på kommunfullmäktige. De kommer att ta röster från alla partier men särskilt Sverigedemokraterna.

Annons

På onsdagseftermiddagen höll Roslagens oberoende parti (ROOP) presskonferens på Havspiren där partiets ordförande Anders Fransson och vice ordförande Robert Johansson utvecklade vad partiet vill.

– Vi kommer att ha fyra ben. Skolan, näringslivet, bostäder och kultur. Vi kommer inte vika ned oss utan kommer att stödja dem som stödjer de här punkterna, säger Anders Fransson.

Anledningen till att han hoppade av Folkpartiet och startade ett nytt är den skattesänkning som de borgerliga partierna beslutat om.

– Jag har inte träffat en enda människa som vill ha den här skattesänkningen.

Trots kritiken mot den skattesänkning på 20 öre som motsvarar cirka 20 miljoner och som träder i kraft nästa år vill ROOP inte höja den.

– Nej jag tror att vi klarar oss ändå genom att omprioritera, säger Fransson.

Partiet tror att de kommer att ta sig in i kommunfullmäktige bland annat genom att ta röster från Kristdemokraterna, som har åldrade väljare, och Sverigedemokraterna.

– Det finns ett generellt missnöje och vi tror att vi kan fånga upp dem som röster par SD.

Det handlar enligt Anders Fransson inte om att partiet vill föra en missnöjespolitik mot invandrare.

– Vi är ett oberoende mittparti. De som röstar på SD i Norrtälje är missnöjda med de etablerade partierna och de tror vi kommer att rösta på oss.

Partiet betonar också att de vill lyssna på medborgarna mer.

– Vi kommer att åka runt och lyssna på föreningen runt om och det kommer att märkas i vårt program.

Partiet anser att det är för mycket fokus på bara Norrtälje stad i dag.

– Vi tror att kommunen kommer att växa genom att satsa på hela kommunen. Vi behöver mer inflyttning. Landsbygden är eftersatt i dag.

Anders Fransson passar också på att säga att han tror att de styrande politikerna medvetet håller tillbaka planer i till exempel Rimbo och Hallstavik.

På frågan om inte det låter väl konspiratoriskt svarar han:

- Det kanske är konspiratoriskt.

I januari kommer de att presentera sitt partiprogram och vad deras förslag kommer att kosta. I slutet av januari kommer de att ha årsmöte och där kommer deras partilista att presenteras.

Partiets intetimstyrelse består förutom av Anders Fransson och Robert Johansson av Håkan Stolt, Christer Johansson och Yvonne Svensson. De fyra sistnämnda är före detta centerpartister.