Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för NT:s nya blogg om skolan

NT:s Therése Söderlund kommer att blogga om de heta frågorna kring skolan.

Betygshets, lärarlicens, stora elevgrupper ... Är du en av dem som skrollar fram artiklar som rör skolan? Hör i så fall upp – under onsdagen är det nämligen premiär för Norrtelje Tidnings skolblogg. Skolan är en het politisk fråga just nu, kanske hetare än någonsin.

I hela landet diskuteras elevernas kunskap, behörigheten bland lärare och huruvida barnen ska gå på en friskola eller i kommunal regi. Självklart går diskussionen även varm i Norrtälje kommun. Stort fokus ligger på att höja elevernas betyg, som är bland de lägsta i länet. Frågan om småskolornas överlevnad är ännu inte besvarad.

– Det händer mycket kring skolan nu. Bloggen kommer att fungera som ett komplement till papperstidningen och webben. Vi kan skapa ytterligare debatt kring skolfrågorna i Norrtälje, säger Therése Söderlund, skolreporter på Norrtelje Tidning och den som ansvarar för Skolbloggen.

Bloggen vänder sig till elever, lärare, föräldrar, politiker ... ja, alla som är intresserade av skolan.

– Målet är att nå så många som möjligt. Jag hoppas även på mer kontakt med läsarna, säger Therése Söderlund.

Förutom att följa vad som händer i skolfrågorna, kan du som läsare kommentera inlägg, skicka tips och tycka till om vad du anser att bloggen ska ta upp.