Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Praktikplats kan ge nytt jobb

Arbetsförmedlingen i Norrtälje har 585 ungdomar inskrivna. En väg till nytt jobb kan gå via praktik hos ett företag.

Annons

I fredags arrangerade Roslagens sparbank en träff med företagare och ungdomar. Bland annat informerade arbetsförmedlingen om hur praktikplatser fungerar och fördelen med dem för både arbetsgivare och arbetstagare. Praktikplats kan ges till ungdomar mellan 16 och 24 år som varit arbetslösa i minst tre månader.

– Förhoppningen är att praktiken ska leda till ett fast jobb, säger Sandra Magnusson, ungdomshandläggare vid arbetsförmedlingen i Norrtälje.

En som har provat att praktisera är 20-åriga Sofia Andersson som under en tid var på Norrtälje bokhandel där hon hade Caroline Asserlund som handledare. Det fungerade så bra att Sofia kommer sommarjobba i butiken senare i år.

– För mig är det självklart att ta emot praktikanter. I Sofias fall blev det jättebra då hon läser annan litteratur än vad jag gör. Hon kunde ju bättre hjälpa kunder som sökte böcker i den genre hon gillar, säger Caroline Asserlund.

Sofia är nöjd med sin praktikperiod och inte främmande för att jobba i butik i framtiden.

– Jag tycker att arbetsgivare inte ska se det som en uppoffring att anställa en ung vuxen. Tvärtom kan det vara en investering om man bara tar sig lite tid och hjälpa dem på vägen, säger hon.