Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pove Persson: Nu höjer jag förväntningarna

KRÖNIKA Att Rospiggarna årgång 2014 kan skrälla visste vi efter de två inledande segrarna mot Vetlanda och Indianerna. Nu vet vi att laget även pallar för favorittryck. Vargarna kom till Parken i går – och hade inte en chans.

Tre segrar på de inledande tre omgångarna. Det är ett kvitto och ett styrkebesked som heter duga. Och då ska vi ha i minnet att det fortfarande finns mer att plocka ut ur laget, jag tänker främst på Grzegorz Walasek som ännu inte fått till det i någon match.

Det är bara tre omgångar körda och i en sport som speedway kan mycket hända längs vägen, förare kan bli skadade och ett par skador på ”fel” förare kan bli ödesdigert, men jag är redan redo att höja förväntningen på laget.

Innan serien var jag övertygad om att laget skulle ta sig till slutspel, nu vågar jag säga: om laget bara slipper skador är det semifinal som gäller.

Vad som fått mig att höja förväntningarna? Ett par av skälen är följande:

Mads Korneliussen. Den rutinerade dansken har på allvar, precis som vi som sett honom de senaste åren trott, etablerat sig som en toppförare i elitserien. Han spöar världsstjärnor på löpande band och det är bara att inse; han är en världsstjärna själv också. Inte minst hemma i Parken där han ser näst intill oslagbar ut.

Timo Lahti. Han levererade för tredje matchen i rad från reservplats. Timo strålar av självförtroende och en nolla bekommer honom inte. Han kör bara ut och vinner sitt nästa heat.

Dessa två har levererat till 100 procent så här långt. Och i går kom nästa utropstecken.

Chris ”Bomber” Harris fick presentera sitt rätta jag inför hemmapubliken. Visst, han saknar fortfarande en del fart, men i går kompenserade han det med en tuffhet som gick utanpå det mesta. I hans tredje heat bjöd han på en omkörning ”som inte finns” när han i samma kurvutgång smet förbi Adrian Miedzinski och Pontus Aspgren. Hans avslutningsheat var sedan magnifikt då han efter att ha varit extremt hårt ansatt i fyra varv vann före Peter Kildemand och Martin Vaculik. Att Harris hittat tillbaka och stortrivs under Mikael Teurnbergs ledning, visade sig sedan inte minst då han i det fjortonde heatet skrek för full hals och studsade av glädje i depån då lagkamraten Andreas Jonsson bjöd på speedway i absolut världsklass.

Andreas Jonsson, ja. Nu var lagkaptenen tillbaka i full åkform (starterna kan däremot bli mycket bättre). Men å andra sidan ska kanske vi i publiken glädjas åt hans dåliga starter. För utan dem hade vi inte fått se ett par rent ”sjuka” omkörningar.

Rospiggarna, serieledaren, kommer garanterat fortsätta leverera under året.

Närmast i Västervik på tisdag. Skulle inte förvåna om det då är dags för Walasek att kliva ut ur skuggan.

I så fall blir Rospiggarna 2014 komplett. Och ännu mer svårslaget. Minst semifinal?