Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pove Persson: Mästarna fick slita för poängen

KRÖNIKA Smaka på den här: regerande svenska mästarna får stående ovationer när de i matchens sista heat ordnar oavgjort. På hemmaplan. Mot nykomlingarna. Som de fick slita för poängen. Mästarna alltså.

Piraternas lagledaren Stefan Andersson for som en tok i depån och toppade och jobbade för att få fart på sina förare. Ändå var det faktiskt Rospiggarna som gav bort segern. Det hände i det 14:e heatet.

Rospiggarnas Mads Korneliussen och Chris Harris ställdes mot Piraternas Greg Hancock och Darcy Ward.

På förhand en otroligt tuff uppgift, om ens möjlig för rospiggsduon. Men de startade bra och hamnade som tvåa och trea bakom Greg Hancock. Darcy Ward var sist. Rospiggarna behövde två poäng för att säkra segern i matchen. Så 3-3-läget var utmärkt.

I min värld finns då bara en sak att göra:

Säg hej då till Greg Hancock. Låt honom sticka. Låt honom vinna med ett varv om så är. Ägna er BARA åt att vara i vägen för Darcy Ward. Det enda sättet att inte bli omkörd av Ward, som är ruskigt snabb och är över hela banan, det är att vara två mot en.

Nu körde inte Korneliussen och Harris tillräckligt smart. Först tog Ward sig förbi Korneliussen och sedan var Harris en munsbit för australiensaren.

3-3 blev 1-5 med rospiggsögon sett. Totalt 40-44 inför sista heatet i stället för 38-46.

Nu är det ju enkelt för mig att säga med facit i hand, men jag tycker även att piggarna bäddade för Piraterna i sista heatet, nomineringsheatet, då Mikael Teurnberg valde att ställa Andreas Jonsson på bana 2 och Jonas Davidsson på bana 4 mot Hancock och Ward. Han borde gjort tvärtom då Davidsson varit den som startat bäst av de två under kvällen. Nu var det ändå Davidsson som pressade Hancock inpå linjen.

Lite surt kan man säga, men ändå finns stor anledning att jubla för Rospiggarna.

Fortfarande obesegrade efter fem omgångar och serieledning.

Och som LAGET agerar. När mästarna, som jag sa, for som yra höns i depån, arbetade Rospiggarna lugnt och metodiskt.

Mister Rospiggarna himself, Greg Hancock, numera lagkapten i Piraterna var mäkta imponerad, berättade han för mig efter matchen.

– Jag noterade Rospiggarna en del i depån och jag är oerhört imponerad av över hur de agerade. Både i depån och på banan. De fanns där för varandra hela tiden, hade kul. Faktum är att de genom att jobba tillsammans i heaten lurade oss flera gånger.

Synd bara att de inte lurade mästarna en gång till. Då hade segerpoängen åkt med hem till Hallstavik. Att man ens för ett sådant resonemang när nykomlingen kört mot regerande mästarna på bortaplan säger allt.

Om hur bra Rospiggarna är, alltså.