Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pove Persson: Det fanns mycket att glädjas åt

Nu ska vi inte dra för stora växlar på en utklassningsseger mot ett minst sagt stukat Smederna. Men bortsett från att Eskilstunalaget saknade sin skadade storstjärna Grigorij Laguta och att löftet Oliver Berntzon inte kunde göra sig själv rättvisa på grund av en skada så fanns det massor, massor, att glädjas åt i Rospiggarna i går.

Annons

Vi börjar med Kim Nilsson. Banrekordet borta mot Vetlanda i tisdags följdes nu upp av full pott, 12 poäng på fyra heat.  Det är suveränt i sig. Men vad som gör det ännu bättre än så är sättet Kim tog sina poäng på.

Han formligen flög fram och det spelade ingen roll hur han kom iväg från tejpen, efter förstakurvan var han först. Varje gång. Kim Nilsson har den senaste tiden inte bara tagit ett kliv framåt i utvecklingen. Han har tagit fem. Suveränt som sagt.

Kapten Andreas Jonsson hade en strålande kväll och tog fullt han också om man räknar in bonuspoängen. Jonsson for fram som i fornstora dagar och sättet han lotsade fram Andzejs Lebedevs till dennes första trepoängare i Parken var rent briljant.

Snacka om en lagkapten som fattat vad det handlar om.

Timo Lahti fick äntligen till det från ordinarie plats och körde riktigt bra. Mest glänste finländaren när han i sitt sista heat inte gav Kenni Larsen en chans och vann ohotad. Väldigt bra och väldigt viktigt för Timos självförtroende.

Jonas Davidsson visade att han är på väg ur svackan och var härligt snabb igen, även om han ”dribblade bort” några poäng också.

Chris Harris levererade och visade, likt Grzegorz Walasek gjorde i tisdags, att de tar en petning på rätt sätt.

Rospiggarna utklassningsvann alltså trots att säsongens suverän så långt i piggvästen, Mads Korneliussen, hade en strulig kväll med ett par vurpor och ”bara” tog fem poäng.

Och så till det som gladde mig personligen mest i går, Andzejs Lebedevs. Men han tog ju bara tre poäng, tänker ni? Ja. Men vilken mardrömsdebut på hemmaplan 19-åringen hade fram till den avslutande heatsegern. Riktigt snabb i sitt första heat.

Då föll han på sista varvet i den för gårdagen bedrövliga startkurvan och ådrog sig en rejäl lårkaka. Den behandlades och när det var dags för lettens andra heat kom han inte en meter.

Mekanikern hade glömt öppna soppakranen. I sitt tredje heat var han bantorsk på yttern mot Kenni Larsen och Peter Karlsson.  Så snacka om underbar trepoängare i hans fjärde heat. Viktigt för framtiden.

Och det var givetvis något som Mikael Teurnberg tänkte på. Trots motgångarna lät han debutanten köra vidare och det gav utdelning. Snacka om en lagledare som vet vad det handlar om.

Nu har Rospiggarna mött alla lag i serien och succén är redan klar för nykomlingen.

Vetlanda är för bra, men Rospiggarna kan, lika väl som något annat lag, stå där som finalmotståndare till dem i höst. Succé som sagt.