Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Posten blir kvar på Tjockö

Posten och butiken på ön blir kvar minst ett år till.
– Det här känns jättekul, säger Åsa Billeström och Stellan Ungerholm.

På onsdagen skrev Tjockö ekonomiska förening under ett avtal med Posten som innebär att servicen på ön fortsätter ett år till.

Vid årsskiftet skulle Tjockö ekonomiska förenings avtal sägas upp med Posten. Posten måste spara på sina kostnader, och ville istället för normal postservice införa bryggpost på Tjockö. Det innebar att även Ö-butiken på Tjockö skulle bli tvungen att stänga. Men nu har alltså Posten ändrat sig.

Det är Åsa Billeström i den ekonomiska föreningen och Stellan Ungerholm, talesperson för Tjocköborna, glada för idag.

– Vi är jätteglada för det här. Bryggpost hade ju varit fruktansvärt, säger Billeström, som är en av alla dem som stridit för att Tjocköborna ska få behålla postservicen ett år till. Efter ett år ska tjänsten upphandlas.

– Det är bra, för då kan vi få till ett längre avtal, säger Åsa. I och med att Postens avtal nu förlängs, så kommer även Ö-butiken att kunna räddas. Butiken kommer fortsätta vara Systembolagsombud. Från Postens sida är man nöjd med det avtal som skrivits.

– Vi har hela tiden fört en dialog med dem och försökt att hitta en lösning. och nu har vi gjort det, säger Robert Tillaeus, som är produktionsutvecklingschef för Postens Uppsala-region.

Det innebär att Posten får tillgång till ett låsbart förråd i Räfsnäs. Det innebär att man inte behöver passa tiden med någon entreprenör. På detta sparar man 4o minuter per dag.

– Vi hade en orimligt hög kostnad för postservice i skärgården, och vi ville ha en prisreducering. Nu har vi fått till ett bra avtal, säger Tillaeus.