Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populärast land i världen

Frankrike är det mest besökta landet i världen. Hit kommer fler turister än till både Spanien och USA.

Annons

Under 2013 besökte 84,7 miljoner Frankrike. Det gör att landet leder turistligan, före USA som kommer på andra plats med 69,8 miljoner besökare, och Spanien som hamnar trea med 60,7 miljoner besökare. Spanien har alltså åter hamnat i topp tre, efter att under 2012 ha tappat tredjeplatsen till Kina.

Av de tioländer som antogs hamna i toppen var Frankrike det sista land som släppte sina siffor till Världsturismorganisationen UNWTO.Siffrorna visar också att antalet turister som väljer Frankrike har stigit med två procent, jämfört med 2012, skriver Le Figaro. Främst är det tyskar som reser till Frankrike, sammanlagt 13 miljoner, vilket är en ökning med 6,5 procent. Därefter är det britterna som reser dit mest. Däremot har belgare, italienare och spanjorer i mindre utsträckning valt Frankrike jämfört med 2012.

Många kineser

Förutom européer är det främst turister från Nordamerika och Asien som kommer till Frankrike. Asiatiska besökare har ökat med 13 procent jämfört med 2012. Till stor del beror det på att andelen kinesiska turister har fördubblats mellan 2009 och 2013. Japanska turister besöker däremot inte Frankrike lika mycket, vilket kan bero på att Japans yen blivit svagare mot euron.