Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker vill fortfarande riva Kläppen

Tillbyggnaden vid familjen Östs stuga på Kläppen i Söderarms skärgård ska rivas. Politikerna i bygg- och miljöutskottet håller fast vid den linjen.

Annons

Den omstridda stugan ligger på kommunal mark längst ut i Söderarms skärgård. Makarna Öst har byggt ut stugan med 15 kvadratmeter utan att ha ett giltigt bygglov.

Redan i början av sommaren tog bygg- och miljöutskottet ett beslut om att den nya delen av stugan ska rivas. Sedan dess har Lillemor Öst kommit in med sina synpunkter. Hon håller med om att byggnadens yttre mått ökat med 3,8 meter, men påpekar att 40 centimeter av den längden beror på att stugan tilläggsisolerats och att det i sin tur inte är en åtgärd som kräver bygglov.

Hon vänder sig också mot att bygg- och miljöutskottets beslut från i juni ska gälla trots att det överklagats. Hon är inte heller nöjd med att paret Öst bara fått tid på sig fram till den första oktober för att ta bort tillbyggnaden. En sådan åtgärd kräver projektering och professionell hjälp och det kan ta minst sex månader att genomföra rivningen, menar hon och påpekar att höststormar och hårt vinterväder kan göra det omöjligt att klara av uppdraget förrän våren 2011.

Roland Larsson (S) satt som ordförande när bygg- och miljöutskottet nyligen hade sitt möte. Han föreslog att paret Öst får ytterligare en månad på sig för att riva husets svartbyggda del. Den första november är nytt slutdatum.

– Och sedan ska vi absolut kolla att de verkligen tagit bort tillbyggnaden, säger Roland Larsson.