Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnade för dörrförsäljare

Bedragare i måndags, försäljare på tisdagen.

Annons

Som NT tidigare rapporterat gick Norrtäljepolisen ut med en varning om bedragare på sin Facebook-sida i måndags:

”Nyligen fick ett par besök av en person som uppgav att han kom från ett företag som kopplar brandlarm direkt till Brandkåren. Detta larm var för personer mellan 60 och 80 år uppgav personen. Detta skedde i Vigelsjö, Norrtälje. Förfarandet har bedragare använt sig av vid tidigare åldringsbrott.”, skrev polisen i måndags och bad sina följare att sprida informationen.

Under tisdagen uppdagades det dock att Tryggsam, som är ett riktigt företag, faktiskt knackat dörr i Norrtälje för att sälja sina mobila brandlarm.

När företaget informerat om sin verksamhet gick Norrtäljepolisen ut med nya uppgifter på Facebook om att Tryggsam faktiskt sysslar med brandskydd och inte bedrägerier och att de alltid har profilkläder samt id-kort med sig.

Polisen uppmanar dock alla att inte släppa in någon som inte kan legitimera sig. Om paret i Vigelsjö fått besök av bedragare eller Tryggsam är oklart. Men Tryggsam samarbetar inte med direkt med brandkåren.