Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen tvingas lämna tillbaka däck

I februari såg det ut som om polisen avslöjat en liga som låg bakom mängder av däckstölder i kommunen. Nu har utredningen lagts ner och de beslagtagna däcken lämnats tillbaka.

I februari fick polisen tips om att skumma män setts lasta över däck från en mindre lastbil till en ödelada mellan Finsta och Rimbo. Polisen åkte dit och anträffade mycket riktigt ett däcklager och sex personer som togs med in till förhör.

Då det samtidigt skett ett stort antal stölder av däck och fälgar i kommunen, drog man snabbt slutsatsen att dessa män, hemmahörande i Baltikum, kunde sättas i samband med stölderna.

Däcken, totalt 384 stycken, togs i beslag och tre av de misstänkta däcktjuvarna anhölls. Men polisen lyckades inte matcha ihop några av däcken med de stöldanmälningar som har gjorts. Männen släpptes på fri fot och utredningen lades ner.

Nu har polisen också fått lämna tillbaka alla däcken till en baltisk man som pekats ut som ägare till däcken. Mannen kontaktade själv polisen för att få tillbaka däcken.

– Han är inte en av dem som har suttit anhållen men han har koppling till dem, säger kriminalinspektör Peter Jonsson som jobbat med utredningen.

Mannen säger sig ha fått eller köpt däcken, många av dem uttjänta, från olika däckfirmor.

– Vi vet inte vad han ska ha alla däcken till, men man kan gissa att han avser att ta med dem till sitt hemland, säger Peter Jonsson.