Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen: Svårt att göra något

Polisen är medvetna om problemen kring busstationen. Men någon lösning på vad som ska göras har de inte.

Annons

Norrtäljepolisen vet om att det tidvis är oroligt vid busstationen och de gör också punktvisa insatser på platsen.

– Det räcker med att gå förbi där för att förstå att det finns problem, men kan omöjligt ha bevakning på busstationen dygnet runt, säger Lars Wallberg, närpolischef i Norrtälje som välkomnar att det nu tas ett gemensamt grepp för att lösa problemen.

– För polisen ensam är det ett omöjligt uppdrag, men får vi slå våra kloka huvuden i hop kan vi säkert göra något tillsammans.

Enligt Lars Wallberg kan en direkt åtgärd vara att ha en väktare på plats för att hålla kontroll på ordningen. För en dryg vecka sedan greps en 33-årig man när han var i färd att sälja narkotika vid busstationen. Mannen hade flera portionsförpackningar med narkotika för försäljning på sig. Vid en husrannsakan hos mannen hittade polisen ytterligare narkotika samt pengar och ett vapen.

Lars Wallberg poängterar dock att det inte är någon farlig plats att vistas på.

– Men är det femton minusgrader ute ska resenärer kunna gå in och värma sig utan att behöva känna att det finns risk att bli antastad.