Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen söker vittnen till soptunnebränder och skadegörelse på bilar

Under den gångna helgen brann det i soptunnor och papperskorgar på flera ställen i Norrtälje och ett antal bilar fick rutor inslagna. Nu söker polisen vittnen till händelserna.

– Vi har inga misstänkta, men vid vittnen har sett två ungdomar, pojkar 15-17 år gamla, som sprungit från platsen där det brann på en container i närheten av Knutby torg, säger Lars Herbring, utredare vid Norrtäljepolisen.

I samma område hade någon tänt eld på en enliters gasoltub, som enligt räddningstjänsten ska ha exploderat. Båda bränderna ägde rum på söndagskvällen vid 18.30-tiden.

Samma tid fast på lördagen, brann en soptunna upp vid frisörsalongen Kikide på Hantverkaregatan. På lördagen fick polisen även in anmälningar om skadegörelse mot bilar på Vigelsjövägen, vid sjukhuset och på Fågelsångsvägen. Polisen utesluter inte att bränderna och skadegörelserna kan ha samma gärningsmän.

Den som kan lämna uppgifter om händelserna ombes ringa Lars Herbring. 010-563 25 43.

Läs mer: Flera bränder i papperskorgar

Läs mer: Papperskorgar sattes i brand i centrala Norrtälje

Läs mer: Inbrott och skadegörelse mot bilar under natten – både i Vigelsjö och utanför sjukhuset