Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen ryckte ut för en tunna skit

– Bajs, farlig bomb, eller ett lik? Det kan man inte veta, säger Peter Magnusson som fann tunnan.

Annons

Det var i fredags kväll som Peter och Barbro Magnusson var ute på en kvällspromenad i södra delarna av Norrtälje kommun då de stötte på ett misstänkt föremål i skogen 12 meter ut från tomtgränsen.

Barbro fattade mod och närmade sig det som såg ut som en tunna, lyfte försiktigt på locket varpå en vedervärdig stank fortplantade sig luften.

– Bajs, farlig bomb, eller ett lik? Det kan man inte veta, säger Peter Magnusson.

När polisen anlände vid 22.30 kunde de snabbt konstatera att det rörde sig om en latrintunna.

För paret Magnusson bär tunnan med sig två problem: dels vill kommunen inte hämta tunnan eftersom reglementet säger att latrintunnor hämtas vid tomgränsen – tunnan hade ju upptäcks 12 meter ifrån – dels så är tunnan gjord av plast och av en större typ än de som kommunen hanterar, vilket innebär att innehållet skulle behöva packas om för att bli kommunalt hanterligt.

– Det känns ju inte så kul att ställa sig och packa om någon annans bajs, säger Peter Magnusson och tillägger:

– Tunnan står inte i vägen, men det är inte så kul att ha sådant stående om det blir varmt, om det börjar koka...

Senare under lördagen fick historien en oanad vändning: tunnan var försvunnen. Det visade sig att en granne tagit hand om den.