Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen gjorde razzia mot Volvoraggarna

Gjorde större insats i Norrtälje under onsdagskvällen.

I onsdags kväll gjorde polisen en större insats mot bilister i allmänhet och Volvoraggare i centrala Norrtälje i synnerhet. Insatsen påbörjades vid 18-tiden med en hastighetskontroll på E18 vid den södra infarten där 15 bilister bötfälldes för fortkörning.

Polisen fortsatte sedan till hamnen och stadskärnan.

– Vi ser mycket bilburen ungdom som okynneskör runt staden och spelar hög musik. Det är ett stort lokalt problem och det är därför vi agerar, säger Anders Enquist, gruppchef vid trafikpolisen i Roslagen.

I hamnen utfördes ett flertal flygande inspektioner vilket ledde till flera anmärkningar av bilar som nu måste åtgärdas och sedan ombesiktigas för att slippa körförbud.

– Vi rapporterade även en ung kille för grov olovlig körning då han körde bil trots att hans körkort var återkallat, säger Anders Enquist.

Vid en kontroll i Görla anmäldes också två bilburna ungdomar för narkotikabrott. Anders Enquist är nöjd med insatsen.

– Problemen kommer säkert att fortsätta men vi ska göra fler insatser. Vår förhoppning är att det blir lite ringar på vattnet och att ungdomarna berättar för varandra att det faktiskt blir böter om man inte sköter sig, säger han.