Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen förtegen efter nattligt gripande i Norrtälje: "Särskilt allvarligt brott"

Under natten mot söndag grep polisen en man i Norrtälje. Omständigheterna kring gripandet var under natten okända.

Mannen är misstänkt för övergrepp i rättssak och greps vid 03:30-tiden i centrala Norrtälje.

– Mer än så kan jag inte säga just nu, det är ett känsligt ärende, säger Ingela Claesson, stationsbefäl i Norrtälje.

Enligt Mikael Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral är den gripne i 40-årsåldern.

– Han har hotat en målsägande som han tydligen ska upp i rättegång med. Både vi från polisen och hela rättsapparaten ser särskilt allvarligt på dylika brott, då det blivit vanligare att man försöker hota sig fri, säger Mikael Pettersson.

Mannen förhördes under söndagsförmiddagen och han anhölls därefter av åklagare, misstänkt för övergrepp i rättssak, vilket innebär våld eller hot om våld mot vittnen eller motsvarande med anledning av en rättslig process.

– Den misstänkte har verbalt hotat en person som ingår i en brottsutredning som snart ska upp i domstol. Mer kan jag inte säga om ärendet i det här läget, säger Jeanette Durefors, stationsbefäl på Norrtäljepolisen.

Utredningen mot den anhållne mannen fortsätter nu: senast klockan 12 tredje dagen efter ett beslut om anhållande – på onsdag – måste åklagaren göra häktningsframställan till domstol eller släppa den misstänkte fri.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här