Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Platt fall för Rimbo hemma mot Redbergslid

Jeff Tollbring: "Det gick åt skogen från början."

Annons

 Göteborgarna satte tonen direkt i Sparbankshallen. Efter 13 minuter ledde Redbergslid med 10–5 anförda av före detta landslagsspelaren Henrik Lundström från vänsterkanten.

Lundström var matchens lirare och lämnade Sparbankshallen med tio mål vilket var bäst av samtliga spelare.

Rimbo var nära att komma i kapp göteborgarna, men nådde inte närmare än 8–10.

Då ryckte Redbergslid på nytt och ledde sedan i paus med 17–11. Redan då kändes matchen kändes över.

– Vi börjar alldeles för dåligt, säger Rimbos tränare Dick Tollbring. Jag sade åt spelarna att vi behövde spela hela matchen ut. Då rann det iväg i början i stället.

Vad tror du den dåliga starten beror på?–Jag vet inte. Vi får några 50/50-blåsningar emot oss i första halvlek. Det blir jättejobbigt för killarna. Sedan är Redbergslid väldigt inlästa på vårt spel och vi kör fast.

Sex bollar upp till Redbergslid i paus visade sig bli övermäktigt. 11–17 blev till 17–27 efter 13 minuter i andra i halvlek. Resten av matchen var avslagen och till slut vann Redbergslid med 35–27.

– Det känns inget kul alls. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi går ut och försöker spela ett spel som vi tror ska fungera. Men anfallsspelet går i stå och bakåt rinner det in flera bollar, säger Jeff Tollbring.

– Luften går liksom ur oss. Vi kan inte släppa i väg ett lag resultatmässigt som vi gör. Även om vi gör några snabba mål så har vi fortfarande tre-fyra mål upp till lika.

En besviken Jeff Tollbring tyckte insatsen var säsongens sämsta, med tanke på att det var hemmamatch.

– I Sparbankshallen har vi chans på poäng och då måste vi prestera bättre än så här. Men det är bara glömma denna match och ta nya tag. H43 på söndag är en match vi ska vara med och kämpa om segern i.

Några ljusglimtar fanns det ändå i Rimbos spel. Jonatan Widgren räddade allt fler skott efter paus och fick beröm av Dick Tollbring för spelet i andra halvlek.

Och i samma halvlek svarade Joel Nilssons för ett piggt inhopp som högersexa och lämnade matchen med två mål.

– Det var lite nervöst till en början. Jag har spelat tio minuter mot Sävehof hittills under säsongen. Men det kändes ganska bra i dag (läs i går), man blev mer avslappnad när man fick upp pulsen, säger Joel Nilsson.

Rimbo-Redbergslid

Slutresultat: 27-35 (11-17)

Rimbos mål: Fredrik Johansson 6, Jerry Tollbring 6, Endrit Abdullahi 4, Ken Tollbring 3, Johan Lundgren 3, Joel Nilsson 2, Fredrik Blomqvist 2, Jeff Tollbring.

Redbergslids mål: Henrik Lundström 10, Pontus Zetterman 6, Linus Arnesson 5, Tobias Johansson 5, Nikola Stojcevski 4, Tobias Östenbäck 2, Lars Bernhardsson 2, Mario Lipovac.

Publik: 771, Sparbankshallen, Rimbo.