Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pip-Larsson fyller 70 år på söndag

På söndag den 26 februari fyller Ulf Larsson från Norrtälje 70 år, för de allra flesta mer känd som Pip-Larsson.
Många är det nog som känner till Ulf, då han jobbat med det mesta under sin långa yrkeskarriär, som började 1961 som springsjas i en färghandel.

Född av gotländska föräldrar kom familjen till Norrtälje 1947, samma år som Ulf föddes i Norrtälje.

Som 14-åring började han arbeta, då som cykelsjas på Folkes färghandel i Norrtälje. Året efter blev han mopedsjas på Lundqvist Bil & Motor.

Sedan dess har han jobbat som kock, deltidsbrandman, kört sjuktransporter, ordningsvakt, jobbat på Contiga, varit gjuteriarbetare och skyddsombud samt kört lastbil bland annat.

– Kockyrket var roligt. Jag började 1962 och har jobbat på Stadt, s/s Norrtelje, Lustgården, Vingården, Bergstugan och även som kock på sjön. Jag gillar mest att laga fisk, säger Ulf Larsson, som kallas för Pip-Larsson bland många av sina vänner.

Var kommer det namnet ifrån?

– Jag jobbade som deltidsbrandman i 26 år och vi hade personsökare på oss, och den pep ibland. Så då blev det Pip-Larsson, berättar Ulf.

Ulfs familj består av de tre barnen Göran, 48, Liselotte, 34, och Robin , 30. Samt två barnbarn som kör folkrace i MK Orion. Han följer gärna sina barnbarn på tävlingar.

För motorsport har Ulf Larsson alltid varit intresserad av.

– Jag körde C-serien i rally några år. Motorintresset var något som växte fram. Jag har alltid gillat motorer. Själv köpte jag en Volvo PV i slutet på 60-talet. Den körde jag med till tävlingen, tävlade och körde hem med. Det fanns inga störtbågar eller fyrpunktsbälten då i bilarna, minns Ulf.

2014 konstaterades att Ulf drabbats av cancer. Det blev både cellgiftsbehandling och tre operationer. Idag är han relativt frisk, även om han blir friskförklarad först efter fem år.

– Men jag känner mig frisk idag. Jag tar en dag i taget. Förr när man klev upp så tog man det alltid för givet, säger han.

Han har gått igenom en tuff tid de senaste åren, främst med en kraftig viktnedgång i samband med sjukdomen. Men han är piggare idag och kan återigen träffa alla de människor som han älskar att umgås med.

– Jag brukar åka upp till Flygfyren och fika. Där träffar jag alltid någon som jag känner. Jag älskar att vara bland folk, säger han.

Ulf säger sig vara nöjd med sitt liv och hur han levt det.

– Allt har varit roligt, till och med lumpen som alla säger var så hemskt. Men man kommer väl bara ihåg det roliga, säger Ulf.

– Man kan inte ångra något idag. Jag är nöjd med att jag fått se mig om i världen, bland annat Honolulu på Hawaii.

Födelsedagen firar han på hemlig ort.

NT ber att få gratulera Ulf Larsson på 70-årsdagen!