Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter Gerdman hittar på

Annons

Hur mycket Peter Gerdman än hittar på om mig i sina debattartiklar, så är det rena påhitt. Jag var statssekreterare för flyktingfrågor i Bildt-regeringen 1991-1993, vilket jag gång på gång själv framhållit.

Anmäl text- och faktafel

Jag har däremot inte haft något ansvar för den migrationspolitik som socialdemokrater, moderater och centerpartister införde i december 1996, och som har gällt sedan dess. Jag var aktiv motståndare till den då och en ständig kritiker av den sedan dess.

Jag har inte haft någon anställning inom migrationsområdet sedan jag slutade på dåvarande Invandrarverket 1985. Jag var anställd som politiskt sakkunnig hos Nyamko Sabuni med ansvar för konsumentpolitik, diskrimineringspolitik och nationella minoriteter och minoritetsspråk 2007-2010. Migrationspolitik har lika lite med dessa områden att göra som trafikpolitik. Ansvarig minister för migrationspolitik var dessa år Tobias Billström (M). Honom har jag aldrig träffat.

Lennart Rohdin (L)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel