Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengar saknas för motorbanan

Viking raceway AB överväger att sälja tillståndet för att bygga en motorbana i Hallstavik.
– Det är ett jättelikt projekt och vi är amatörer, säger bolagets talesman Hans Johansson.

Annons

Viking raceway, som ägs av cirka 200 företag och privatpersoner i Hallstaviksområdet, har slagits för en motoranläggning i 15 år. Strax före midsommar fick bolaget klartecken från myndigheterna.

Tillståndet är unikt eftersom det är permanent.

– Andra motorarrangemang i landet har bara tillfälliga tillstånd. Men vi har en 80-sidig dom som preciserar när och hur högt motorljuden får låta, säger Hans Johansson.

Men frågan är vem som ska bygga anläggningen. Projektet beräknas kosta flera hundra miljoner kronor och styrelsen i Viking i raceway saknar resurser att genomföra det.

Enligt Carl-Gustaf Carlsson, styrelseledamot i bolaget, finns två alternativ. Antingen att sälja tillståndet eller att bygga i samarbete med andra intressenter.

– Ensamma klarar vi inte detta. En variant kan vara att anställa en projektledare men då behöver vi få fram pengar, säger Carlsson.

Några problem att sälja tillståndet tror han inte att det skulle bli.

På tisdag träffas styrelsen för att dra upp riktlinjer för framtiden. Målet är att banan ska bli verklighet så fort som möjligt. Enligt domstolen har bolaget sju år på sig att sätta spaden i jorden, annars förverkas tillståndet.