Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Park Slope - hetast i Brooklyn

Park Slope har lyfts fram som månadens stadsdel i New York.
Upptäck områdets restauranger, shopping och bästa aktiviteter.

Stora parkområden och gott om restauranger - det lockar New York-bor till Park Slope. Nu har området utsetts till månadens stadsdel, i en ny kampanj Neighborhood by Neighborhood. Initiativtagare är stadens turistbyrå NYC Company ihop med Santander Bank, och tanken är att kampanjen ska få besökare att utforska mer av staden, och upptäcka fem områden utanför de klassiska turiststråken.

-I Park Slope håller många kulturella organisationer till vilket skapar en familjevänlig atmosfär året runt. Området sjuder av allt från musik- och dansföreställningar till dockteater och kolonialhistoriskt museum, säger Margaret Morton, kulturansvarig inom stadsförvaltningen i New York.

Här är några av områdets höjdpunkter.

Aktiviteter

+Prospect Park

Vid nyår var det många som flockades i den här stora parken. Här finns både ett zoo, en botanisk trädgård och hästridning. Nyligen öppnade också Le Frak Center, med skridskoåkning om vintern och roller skating om sommaren.

+Community Bookstore.

Brooklyns äldsta självständiga bokaffär bjuder på mysig, klassisk atmosfär. Fråga gärna personalen om boktips och rekommendationer.

+Old Stone House

Vid Washington Park står denna replika av ett holländskt 1700-talshus. I dag är det ett museum av Brooklyns kolonialhistoriska period och revolutionskriget.

Restauranger

+Grand Central Oyster Bar öppnade nyligen en restaurang i Park Slope och har även här gott om specialiteten skaldjur. Soppor och grytor står också på menyn.

+Bagel Hole. Handrullade bagels på klassisk New York-stil. Välj bland tio olika bagels.

+Barbès. I Paris är Barbès ett levande område fullt av kultur. I New York är det en bar och musikscen med dj:s liveband och filmvisningar.