Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paris utan pengar – bästa budgettipsen

Ah, Paris! Men oh, vad dyrt. För den som vill lindra
plånbokssvedan under semestern i den franska huvudstaden, finns det
tricks.

Eiffeltornet och rött vin på kafé i all ära, men smakar det så kostar det. Paris är som bekant inte bara en av världens vackraste städer utan också en av de dyraste. Därför kan det vara smart att utnyttja de gratistips som faktiskt finns. The Guardian har listat några av de bästa och här är deras topp fem.

1. Högst på listan placerar de gratissöndagarna, där man får gratis inträde på ett gäng museer den första söndagen i varje månad. Bland museerna hittar man såväl turistmagneter som Louvren, som mindre kända som Musée de l'Assistance Publique.

2. Gratis bio i det fria får man under juli och augusti i Parc de la Villette. Årets tema är "Alla på scen" och kommer att visa titlar som "Where the wild things are" och "Be kind rewind".

3. Att vandra genom vackra parken Jardin du Luxembourg är inte bara gratis utan också en kulturupplevelse. Förutom vackra blommor och planteringar, finns här en uppsjö av statyer, monument - och den första versionen av Frihetsgudinnan.

4. Kärleksväggen i Montmartre är en enda hyllning till kärleken med sina många "jag älskar dig" inskrivna på världens alla språk. En gratis upplevelse är det också. Ligger för övrigt alldeles nära Sacre Coeur, en annan gratis turistmagnet…

5. Vackra katedralen Notre-Dame får ingen missa under sin Parisresa. Och det bästa är att det är gratis att besöka den storslagna byggnaden mitt på Seine.

(Fler gratistips: kändiskyrkogården Père Lachaise, Atelier Brancusi, La Promenade Plantée, Square du Vert-Galant, Galeries Lafayettes modeshower.