Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappa åtalas för misshandel

En pappa från Norrtälje har åtalats för misshandel mot sina två tonårssöner. Ska ha satt sig på barnen.

Annons

En av tonårspojkarna vände sig nyligen till polisen för att anmäla sin pappa för upprepade trakasserier och våldshandlingar.

Enligt åklagaren finns det grund för anmälan och pappan, som bor i Norrtälje, har nu åtalats för tre fall av misshandel mot sina barn.

I polisförhör säger tonårspojken att han anmäler pappan för att han vill att hans mamma ska ha ensam vårdnad om honom och hans lillebror.

Enligt åtalet knuffade pappan under ett bråk i tvättstugan år 2010 omkull sonen så att han slog bakhuvudet i kakelgolvet och började blöda näsblod. Han ska sedan ha satt sig på pojkens bröst och skrikit på honom.

Två år senare ska pappan ha tagit ett strypgrepp på den yngre sonen så att denne föll ner på golvet. Han ska sedan, enligt åtalet, ha satt sig på pojken.

Åtalet omfattar även ett misshandelsfall nu i mars. Pappan ska då ha armbågat den äldsta sonen i ansiktet under ett bråk som övergått i handgemäng.

I förhör nekar pappan till brott men medger samtidigt att det har varit en del bråk mellan honom och sönerna.

Pappan säger att pojkarna har sökt konfrontation i syfte att få honom arg och därmed få giltiga skäl för att flytta hemifrån.

Pappan säger också att de gånger han har varit hårdhänt mot sönerna har det aldrig varit i syfte att skada dem utan för att sätta tydliga gränser.