Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påkört rådjur försvann – nu åtalas bilföraren

Åtalas för brott mot jaktlagen.

I slutet av mars körde en 28-årig man från Rimbo på ett rådjur på länsväg 280 utanför Rö.  Mannen klev ur bilen, konstaterade att rådjuret dött och la det vid sidan av vägen och körde därifrån.

Dagen efter var han tillbaka vid platsen men rådjuret fanns inte kvar utan hade förmodligen vaknat till efter olyckan och sedan försvunnit. Först då ringde mannen till polisen och anmälde viltolyckan. När polisen frågade varför mannen väntade i ett dygn innan han anmälde förklarade mannen att han inte kände till att man måste anmäla och markera viltolyckor så snabbt som möjligt.

Nu har åklagare lämnat in en stämningsansökan vid Norrtälje tingsrätt gällande brott mot jaktlagen. Mannen har bekräftat vad som hänt under polisförhör men bestrider ansvar för brott.

Rådjuret som mannen körde på tror polisen kan vara samma döda rådjur som hittades en bit från olycksplatsen några veckor efter olyckan.