Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På väg ut med sin musik

Kanada till Kista och sedan Hallstavik.Tonerna från låtskrivarna Ali Sadeghian och Mina Boyne har rest långt men har en ambition att nå längre.
– Det gäller att kunna nå ut till så många som möjligt, säger Ali Sadeghian.

Annons

Han har jobbat med musik sedan 1985 och kan bland annat stoltsera med samarbeten med Lykke Li på sitt CV. Ändå är musikproducenten och låtskrivaren Ali Sadeghian från Kista långt ifrån mätt.

– Jag är ingenjör i grunden, men har en studio i hemmet. Jag har hela tiden idéer för olika låtar och projekt, problemet är att få tiden att räcka till. Jag vågar ännu inte satsa helhjärtat på att musiken, det kan bli för svårt.

En som frekvent är en samarbetspartner till honom är Mina Boyne som tillsammans med sin man bott i Hallstvik sedan två år tillbaka och stortrivs. Hon fick kontakt med Ali Sadeghian via internet.

– Jag är inte låtskrivare från början utan har min grund i poesin. I Kanada gav jag till och med ut en bok. Men jag gillar att skriva musik. Det känns som att man kan nå fler och att de når ut direkt. Poesi är lite svårare och inte alltid lika lättillgänglig.

Mina Boyne beskriver samarbetet med Ali Sadeghian som smidigt och berättar att hon ofta skickar idéer i form av text och en melodislinga som han senare jobbar vidare med. Sjunger gör hon däremot sällan.

– Det kanske blir att jag nynnar lite så att Ali ska förstå, men jag är inte direkt en sångerska, säger hon och skrattar.

Hon fokuserar mycket på att hennes texter ska ge människor hopp och uppmuntra till en tro på framtiden.

– I dessa svåra tider känns det extra viktigt att fokusera på hoppet. Visst kan man skriva om fåglar och träd, vilket också behövs, men jag själv vill bidra till framtidstro.

Ali Sadeghian berättar att det bästa sättet att i dag få ut sin musik är att använda sociala medier för att marknadsföra sig själv. Han har förhoppningar om att i framtiden få kontakt med ett skivbolag som kan stötta honom.

– I dag är det många som startat egna bolag för att kunna registrera sig på Spotify, men det känner jag skulle ta för mycket tid. Jag hoppas i stället få bra kontakt med andra, jag för bland annat samtal med Bert Karlsson och Alexander Bard.

När han skriver låtar tillsammans med Mina Boyne är inte alltid könet på den som ska sjunga förbestämt.

– Men lyssnar man på texten och musiken hör man ganska snabbt vem det passar och vem det inte passar. Det tror vi i alla fall, skrattar Mina Boyne.