Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P-bråk kan leda till skadestånd

Vem har rätt att lappa bilar på parkeringarna vid Sportcentrum i Norrtälje? Frågan har lett till en tvist där Norrtälje kommun kan tvingas betala skadestånd.

I början av april tog kommunen över bevakningen av parkeringarna vid Sportcentrum. P-övervakningen lades då ut på Svensk bevakningstjänst, som sköter samma tjänst i övriga delar av Norrtälje stad.

En orsak är att kommunen vill att en och samma entreprenör övervakar de allmänna ytorna.

En annan är att p-platserna inte bara nyttjas av Sportcentrums kunder utan även av besökare till Friskis Svettis och andra föreningars aktiviteter.

– Dessutom har parkeringsbevakningen vid Sportcentrum inte fungerat så bra, säger Robert Klingvall, trafikingenjör på Norrtälje kommun.

Beslutet har fått Parkeringsservice Svenska AB, PSAB, att reagera. Bolaget hotar att kräva skadestånd och hänvisar till ett skriftligt avtal med kommunala bolaget Sportcentrum AB om att sköta parkeringsbevakningen intill sportanläggningen.

Enligt PSAB gäller avtalet från februari 2013 och tre år framåt.

Kommunen hävdar, enligt PSAB, att parkeringsövervakningen som bolaget utfört har varit olovlig.

Varken Sportcentrum, PSAB:s vd Rolf Lundberg eller Norrtäljes kommunjurist Fredrik Cederblom vill kommentera ärendet.

Samtliga parter hänvisar till pågående förhandlingar.