Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överklagar domen om grova jaktbrott

I början av februari dömdes en 50-årig jägare till tio månaders fängelse för grova jaktbrott och olaga hot mot sin ex-sambo.

Jaktbrotten uppdagades i samband med en husrannsakan hos mannen. I en frys hittades en död havsörn och i en kökssoffa låg två omärkta lodjursskinn. Polisen fick också tillgång till flera bilder som visade hur mannen poserade med döda djur och på en film sågs han hetsa sina jakthundar mot en skadad havsörn.

Mannen stod åtalad för flera jaktbrott, djurplågeri mot havsörnen och ännu ett hot mot sin ex-sambo, men friades på de punkterna.

Nu har både mannen och åklagaren överklagat tingsrättens dom. Mannen anser att tingsrätten har missat vitala delar i händelseförloppet och att han helst bör frias helt, men i vart fall få ett lägre straff.

Åklagaren anser tvärtom att den samlade brottsligheten ligger över miniminivå och att jägaren bör dömas till 14-18 månaders fängelse.