Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övergiven knarkodling hittades på "Saltkråkan"

Polisen har nyligen hittat en cannabisodling i ett fritidshus på Norröra utanför Blidö. Ön som är mer känd som "Saltkråkan".

Annons

Knarkodlingen hittades i en sommarstuga på Norröra, ön som är känd genom Astrid Lindgrens filmer om Saltkråkan.

Det var i samband med att polisen upptäckte en misstänkt drograttfyllerist i förra veckan som man även fattade misstankar om att det odlades narkotika i ett fritidshus på Norröra utanför Blidö.

– Det var genom ett annat ärende som det uppkom misstankar om att det kunde finnas en cannabisodling på Norröra, säger kriminalkommissarie Jan-Eric Thölin vid Norrtäljepolisen.

Polisen fattade beslut om husrannsakan i fastigheten och hittade också en del narkotika.

– Det var lite nedplockat och lite som stod kvar. Det såg ut som om det lämnats lite vind för våg. Vi hittade också några små cannabisplantor som togs i beslag, säger Jan-Eric Thölin.

En man som har nyttjat fritidshuset är nu misstänkt för narkotikabrott både genom eget bruk och genom framställan av narkotika. Polisen misstänker att mannen har sålt eller planerade att sälja cannabis vidare.

– Vi misstänker att man har odlat mer tidigare, eller att man kanske planerade att odla mer framöver, men förmodligen har man lagt ner verksamheten av någon anledning, säger Jan-Eric Thölin.

Polisen misstänker att mannen har sålt eller planerade att sälja cannabis vidare.  (Bilden har ingenting med händelsen att göra.)
Annons