Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovanlig tv-bok till salu – signerad av både tant Anita i Norrtälje och Televinken

En docka kan väl inte skriva? Eller? Just nu finns ett ovanligt exemplar av Telvinkens autograf till salu på Tradera.

Anita och Televinken var huvudpersoner ett barnprogram med samma namn som sändes i SVT under flera år från slutet av 1960-talet. Under 1970-talet lärde tant Anita och Televinken ut trafikregler till barn i samarbete med Trafiksäkerhetsverket. Anita och Televinken sändes också i radio och deras program kom ut både på LP-skivor och i böcker.

Televinken var en marionettdocka. Ola Lundberg, drifttekniker på Sveriges Radio, höll både i trådarna och gjorde dockans röst. Tant Anita Lindman Lamm, Televinkens ”mamma”, är i dag 86 år och bor sedan flera år tillbaka i Norrtälje.

På tisdagen den 5 juni startade en lite udda auktion på köp-och säljsajten Tradera gällande ett signerat exemplar av boken "Televinken får en idé” som gavs ut år 1969 av Sveriges Radios Förlag. 

”Förutom det helt unika att boken är signerad av Anita Lindman och Ola Lundberg, så är den även signerad av Televinken själv. Boken är klammerhäftad och innehåller även en vinylskiva för den som inte orkar läsa”, skriver säljaren i sin annons.