Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovanlig fastighet hetast på nätet

Ett bergrum på 350 kvadratmeter i centrala Norrtälje. Där har ni kommunens mest klickade objekt på Hemnet under förra året.

Den underjordiska fastigheten på Tibeliusgatan toppar listan överlägset. Objektet lades ut på bostadssajten den 25 oktober och hann dra till sig 23 716 visningar innan året var slut. Trots uppmärksamheten är bergrummet fortfarande osålt.

– Det är ett udda men svårsålt objekt. Enligt detaljplanen är det inte tillåtet att bo där utan utrymmet passar bättre som datorhall eller något liknande, säger Jonas Nordwall, ansvarig mäklare.

Bergrummet byggdes på 1950-talet och inreddes för att fungera som kommunledningscentral i händelse av krig. De 350 kvadratmeterna ger plats åt flera rum, kök, duschrum, toalett, förråd och maskinrum. Men kriget kom aldrig och för några år sedan sålde kommunen fastigheten till en privatperson.

– Köparen har använt bergrummet som lagerhotell och datorhall i mindre skala. Men verksamheten tog aldrig fart och nu säljs det vidare, säger Jonas Nordwall.

Han har visat fastigheten fyra gånger. Nu hoppas han att en prissänkning från 3,5 till 2,7 miljoner kronor ska ge resultat. Drygt hälften av klicken kom redan första dagarna efter att objektet lagts ut på Hemnet. Det stora intresset väcktes sedan fastigheten fått stor spridning i sociala medier. Att tv och flera stora dagstidningar tog upp försäljningen bidrog också. Jonas Nordwall är inte förvånad över uppmärksamheten.

– Det är en unik fastighet och kopplingen till efterkrigstiden sätter i gång många människors fantasi. Dessutom är det nog många Norrtäljebor som har gått förbi dörren till bergrummet och funderat över hur det ser ut.

Annars är det främst fritidshusen i Norrtälje kommun som drar till sig många klick. Åtta av tio objekt på Hemnets topplista för 2013 är fritidshus. Inte heller det överraskar Jonas Nordwall.

– Många letar och drömmer om fritidshus, säger han.

De mest klickade objekten i Norrtälje kommun just nu (1-14 januari) har en större bredd. På tio-i-topp återfinns fyra fritidshus, tre bostadsrätter, två gårdar och en villa.

Det finns två kategorier av objekt som renderar många klick enligt Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet. Dels hus och lägenheter som är attraktiva för en stor målgrupp och ligger i populära områden, dels drömfastigheterna.

– En tredjedel av våra besökare är bara inne på sajten för att drömma sig bort och få inspiration. Då lockar objekt som sticker ut i pris, utseende och läge eller som säljs av en kändis, säger Tell.