Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osynlig skyskrapa i Sydkorea

Nu byggs en ny gigantisk skyskrapa i Sydkorea. Den ska vara 450
meter hög - och dessutom bli världens första osynliga torn.

Världen över tävlar länder om att bygga de högsta husen och sevärdheterna. Men regeringen i Sydkorea går steget längre - de har sagt ja till ett bygge av ett osynligt torn. Den märkliga sevärdheten ska bli hela 450 meter hög och ha det tredje högsta observationsdäcket i världen. Tornet kommer att bli världens sjätte högsta, skriver CNN. Illusionen att tornet är osynligt ska uppnås av en högteknologisk led-fasad där kameror ska projicera bilder i realtid på den reflekterande ytan.

Det som pågår på himlen är alltså vad som kommer att synas på fasaden.

Nöjestorn

Främst ska man använda den nya skyskrapan för nöjesaktiviteter, bland annat ska där få plats en biograf, en berg- och dalbana, ett vattenland och ett stort antal restauranger. Tornet ska byggas utanför Seoul, nära Incheon International Airport. Bakom det spektakulära bygget står de USA-baserade företaget GDS Architects.

-I stället för att visa en förgrundsposition med ännu ett av världens högsta och bästa torn, syftar vår lösning till att erbjuda världens första osynliga torn, och på så sätt visa innovativ koreansk teknologi, säger Charles Wee, från GDS Architects.

Ännu har man inte satt något datum för när tornet ska vara klart.