Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-åkare klar för skidsprinten i Hallstavik

Tävlingsledaren Janne Pettersson: En välmeriterad och duktig åkare.

Den 12 februari är det dags för skidsprint på Parken och på onsdagen gjorde arrangörerna Häverödals SK klart med sitt första stora namn.

– Anna-Karin Strömstedt ställer upp i tävlingen och det är naturligtvis jätteroligt. En välmeriterad och duktig åkare, säger tävlingsledare Janne Pettersson i Häverödals SK.

33-åriga Anna-Karin Strömstedt från Mora tillhörde landslaget i längdskidor i flera år och var sekunder från ett brons med stafettlaget i OS i Turin 2006.

Till säsongen 2010 sadlade hon om till skidskytte där hon tillhört Sverigetoppen. Dock fick hon ingen biljett till OS i Sotji av SOK, vilket öppnat upp för deltagande i skidsprinten på Parken.

Tävlingen, som kommer få namnet Carl Wahrens Skidsprint, fylls på med fler åkare inom kort.

– Jenny Hansson som vunnit Vasaloppet flera gånger är aktuell och det samma gäller Robin Bryntesson. Men i de fallen är inget bekräftat än, meddelar Janne Pettersson.