Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orosvågor efter båtkonkurs

Båtproducenten Anytec Boats AB har gått omkull. Konkursen skapar oro hos Yamaha Marine Store i Norrtälje, världens största återförsäljare av Anytecbåtar.

Anytec Boats, med säte i Örnsköldsvik, har begärt sig själva i konkurs. Orsaken är en långvarig ägarkonflikt, enligt konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson vid Lindahls advokatbyrå.

– Bolaget är egentligen välmående och både produktion och försäljning går bra. Men banken har ställt hårdare krav på krediter med tanke på ägarkonflikten och det har påverkat rörelsen, säger han.

Anytec Boats tillverkar snabbgående aluminiumbåtar.

– Det är de exklusivaste båtarna vi säljer, säger Joakim Mellqvist på Yamaha Marine Store.

Han berättar att många kunder har hört av sig de senaste dagarna med anledning av konkursen.

– De undrar vad som händer. En del har köpt båtar och är oroliga för service, garanti och reservdelar. Andra har beställt båtar och är osäkra på hur det blir med leveransen, säger Mellqvist.

I dagsläget kan varken han eller konkursförvaltaren ge klara besked.

Men Lars-Henrik Andersson tror inte att konkursen får så stora konsekvenser för Norrtäljebutiken och dess kunder.

– Vår ambition är att sälja rörelsen så fort som möjligt. Det finns ett stort intresse för verksamheten, säger Andersson.

Några av de tidigare ägarna finns med bland intressenterna, erfar NT. Konkursförvaltaren räknar med att ha en lösning klar inom en månad.