Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro vilar lagkaptenen och mittback

Allsvenska bottenlaget Örebro kommer till IP i kväll utan två tunga namn. Mittfältaren Robert Åhman Persson och mittbacken Erik Moberg sparas till Örebros viktiga bottenmöte med Halmstad på söndag.

Lagkapten Åhman Persson har startat 19 av Örebros 20 matcher i allsvenskan i år och Moberg 16. Duon gick för fullt på tisdagens träning men är inte ”riktigt hundra” enligt Örebros tränare Alexander Axén.

– Jag vill ha dem hundraprocentigt klara till nästa match, säger han till Nerikes Allehanda .

I övrigt reser Örebro med full trupp till Norrtälje. Tillbaka i laget är anfallaren Marcus Pode som var avstängd i Örebros 0–1-förlust mot Robbin Sellins Gif Sundsvall i lördags.

– Vi försöker vinna allt vi är med i, säger Alexander Axén på Nerikes Allehandas fråga om hans lag ska gå för fullt i kväll eller spara sig till den allsvenska slutspurten.

Örebrotränaren förväntar sig en svår match i kväll. Axén har ett förflutet som tränare i division 3 och 2 i Rynninge och vet hur det är att slå ur underläge i cupen.

– Det är ju BKV Norrtäljes livs match i kväll. När jag tränade Rynninge mötte vi ibland allsvenska lag i cupen och gjorde det ganska bra. Så jag vet vad en sån här match betyder när man är i division 2. Man vill verkligen jobba för att visa att man är bra, så det kommer att bli en otroligt tuff match för oss, säger Axén till Nerikes Allehanda.